Programma

Hier onder een beknopte versie van het programma dat wij zullen volgen. Dit overzicht zal de komende weken aangevuld blijven worden.

[Vrijdag 3 november]
Vertrek vanuit NL naar Bonn, slaapplek inrichten, actie trainingen, affiniteitsgroepen maken, een info sessie over Ende Gelände (hopelijk met gasten uit het Globale Zuiden) en een eerste plenaire actievergadering. En, last but not least, socialisen met elkaar rondom het kampvuur.

[Zaterdag 4 november]
Affiniteitsgroepen worden aan de verschillende Ende Gelände vingers gekoppeld en er is tijd voor de vingers om zich intern te organiseren. In de namiddag zal er opnieuw gelegenheid zijn om verschillende actietrainings te volgen en om affiniteitsgroepen te vormen. Mensen die zich genoeg voorbereid voelen kunnen deelnemen aan de grote demonstratie “Protect the climate – stop coal” die georganiseerd is door een brede coalitie van NGO’s (meer info hier: http://www.klima-kohle-demo.de/english/).

[Zondag 5 november]
Ende Gelände actie (optie voor legaal of burgerlijk ongehoorzaam). Voorafgaand een ceremonie met de Pacific Climate Warriors. https://www.ende-gelaende.org/en/

[Maandag 6 november]
Na het ontbijt vertrekt de eerste bus terug naar Nederland. Mensen die blijven kunnen deelnemen aan de meer dan 50 workshops en discussies van de People’s Climate Summit over thema’s als de socio-ecologische transitie in de praktijk en voorbeelden uit verschillende delen van de wereld waar gestreden wordt voor klimaatrechtvaardigheid.
https://pcs2017.org/en/

[Dinsdag 7 november]
Na de lunch vertrekt de tweede bus terug naar Nederland. In de ochtend kan er deel worden genomen aan de People’s Climate Summit.
https://pcs2017.org/en/

Verder op het programma in Bonn:
“The 13th Conference of Youth (COY 13)” van 2 tot 4 november;
“Climate March II” op zaterdag 11 november.

Voor een volledig chronologisch overzicht met toelichting op alles dat voorafgaand en tijdens de COP23 in Bonn op de planning staat check deze website: http://climate-protest-bonn.org/en/