Info Evening Leiden EG2019 Climate Action

[Nederlands Beneden]

What: Info Evening Ende Gelände: Climate Action
When: Thursday, June 13, 2019, 20:00– 23:00
Where: De ontsporing, Bielsenstraat 1B, 2316 KA Leiden, Nederland [map]

To register for buses from the Netherlands to the Ende Gelände campsite see: https://www.facebook.com/events/415431772360862/ and schrijf je hier in

As extreme weather is visibly increasing, bringing suffering to millions of people around the globe, it is clear to all that coal mining should come to an urgent end in order to prevent further climate breakdown! Nevertheless, the German government supports coal power stations and continues the expansion of the biggest lignite coal mines of Europe; the Garzweiler and Hambach mines in the Rhineland near Cologne, just 30km over the border with the Netherlands.

To expand these coal mines, fertile agricultural land and centuries old villages such as Manheim, Keyenberg, Borschemich, Immerath and Morschenich are continuously being evicted and destroyed. The last remaining part of the unique 12.000 year old Hambacher Forest is also in danger of being cut down. The people who have been occupying the forest to protect it are being violently harrassed by the police. This needs to stop!

So what can you do? This evening we will inform you about the possibilities for you to join the Ende Gelände mass civil disobedience actions against coal infrastructure that will take place between 19 and 24th of June this year. Together we can make a difference! We will explain practicalities about the action plans and we will share experiences of Ende Gelände last years.

Ende Gelände June 19th – 24th 2019
To protect the villages, the Hambach forest and our global climate there will be five days of civil disobedience to put an end to coal mining. By disrupting the operations of the Rhineland coal mining areas, we show our concerns about the extraction and combustions of coal. The urgency of climate change asks for immediate transitions, coal mining needs to stop now! For more information: https://www.ende-gelaende.org/en/action/

Program:
19:30-20:00 Doors Open
20:00-20:30 Presentation from Ende Gelände NL + sharing experiences
20:30-21:30 Q&A with EG activists
21:30-22:30 short films about previous EG actions

Spoken Language: English
Whisper translation to Dutch can be provided

====================
Nederlands
====================

Wat: Informatie avond Ende Gelände: Klimaat actie!
Wanneer: Thursday, June 13, 2019, 20:00– 23:00
Waar: De ontsporing, Bielsenstraat 1B, 2316 KA Leiden, Nederland [kaart]

Om te registreren voor bussen vanuit Nederland naar Ende Gelände zie: https://www.facebook.com/events/415431772360862/ and schrijf je hier in

Miljoenen mensen over de hele wereld lijden onder extreme weersomstandigheden, en het is duidelijk dat het steenkool mijnin onmiddelijk moet sluiten om verdere klimaatontwrichting te voorkomen. Toch blijft de Duitse overheid energie centrales aangedreven door steenkool ondersteunen en wordt de grootste bruinkool mijn van Europa nog steeds uitgebreid: de Garzweiler en Hambach mijnen in het Rijnland dicht bij Keulen, maar 30km van de grens met Nederland.

Om deze steenkool mijnen uit te blijven breiden, worden vruchtbare landbouwgrond en eeuwenoude dorpen zoals Manheim, Keyenberg, Borschemich, Immerath en Morschenich verwoest. Het laatste overgebleven deel van het unieke, 12.000 jaar oude Hambacher Bos zal ook volledig gekapt worden. Zij die het bos hebben bezet om het te beschermen worden lastiggevallen door de politie. Dit moet nu stoppen!

Dus, wat kan jij doen? Tijdens dit evenement zullen we informatie geven over de mogelijkheden om mee te doen aan de burgerlijke ongehoorzaamheidsactie bij Ende Gelände die dit jaar plaats zal vinden tussen 19 en 24 Juni. Samen maken we het verschil! We zullen het hebben over de praktische informatie en de acties hebben, en ervaringen delen over de Ende Gelände acties van voorgaande jaren.

Ende Gelände 19-24 Juni 2019
Om de dorpen, het Hambach bos en het klimaat the beschermen, zal er een massale burgerlijke ongehoorzaamheidsactie plaatsvinden. Door de werkzaamheden van de steenkoolmijn in het Rijnland te verstoren, maken we onze zorgen rondom de delving en uitstoot van steenkool hoorbaar. De urgentie van klimaatverandering vraagt om onmiddelijke transities, steenkool moet onmiddelijk stoppen! Voor meer informatie zie: https://www.ende-gelaende.org/en/action/

Programma:
19:30-20:00 Deuren open
20:00-20:30 Presentatie van Ende Gelände NL + delen van ervaringen
20:30-21:30 Q&A met EG activisten
21:30-22:30 korte films over eerdere EG acties

Gesproken taal: Engels
Er kan fluistervertaling naar het Nederlands geregeld worden

Voor het FB evenement van de NLse mobilisatie zie 👉 Bussen vanuit NL naar Ende Gelände. Nodig vooral je vrienden, familie en contacten uit!

Voor een overzicht van alle mobilisatie evenementen (info avonden, trainings, etc) klik 👉 https://www.facebook.com/pg/Ende-Gelände-NL-277933369797401/events/