Infoavond EG2019 Maastricht

In het Rijnland voert het kolen bedrijf RWE een voldongen feiten politiek.
Graafmachines vreten zich voortdurend verder het landschap in, verzwelgen bossen, vruchtbare landbouwgrond grond en hele dorpen. De bruinkoolindustrie is de grootste bron van CO2 in Europa, en verwoest de toekomst van mensen overal ter wereld. Ende gelaende gaat dat stoppen en Maastricht doet mee! [facebook]

Wil je meer weten? kom dan naar de informatie avond in Mandril.

Wanneer: Donderdag 30 mei 2019 19:00

Waar: Mandril, Cabergerweg 45, 6219 PE Maastricht [Facebook]

Wat: Informatie over de klimaatcrisis, Ende gelände, bugergelijke ongehoorzaamheid en de actie van 24-29 juni 2019 [facebook]

Wie: Iedereen is welkom! Oud of jong, ervaren of alleen nieuwsgierig. Kom luisteren om te horen wat burgerlijke ongehoorzaamheid is, of om je ervaringen te delen. Ook als je deze keer niet mee kan naar Ende Gelände kan gaan is dit je kans om zelf wat te doen aan de klimaatcrisis en kennis te maken met Mandril, Fossiel Vrij Maastricht en Code Rood.

Waarom:
Nu is het moment on in actie te komen. Droogte, hittegolven, overstromingen – we weten het al zo lang. De klimaatcrisis is nu al realiteit voor mensen overal ter wereld, vooral in het globale zuiden. En ondanks dat nog eens 20 jaar kolen stoken?? Dat laten we niet gebeuren. We laten ons niet langer sussen. We gaan niet toekijken terwijl politici en bedrijven onze toekomst vernietigen. De regelen de sluiting zelf! en wel direkt!. Lees meer over de actie in de actieoproep of op de site van Ende gelände.

Mobilisatie vanuit Nederland
Het mijnbouwgebied in het Duitse Rijnland ligt op slechts 30 kilometer
van de Nederlandse grens tussen Roermond, Sittard en Heerlen. Het
gebied is goed te bereiken met openbaar vervoer. Om deelname vanuit
Nederland aan Ende Gelände te vergemakkelijken en te stimuleren
organiseren Code Rood! , GroenFront! en ASEED Europe
gezamenlijk actietrainingen en 3 bussen naar het Rijnland. Vanuit Nijmegen wordt er ook een fietstocht georganiseerd!